Σαλάτα με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και φρέσκο Σπανάκι

Από τoν Βασίλη Καλλίδη


20′

6 ATOMA


Συστατικά:


  • 500 γρ. τρυφερό σπανάκι
  • ½ φλ. σπόρους ροδιού
  • 1 ώριμο αχλάδι, σε κυβάκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 200 γρ. μπέικον

Για τη σάλτσα:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες:


  • Με τα χέρια μας «χοντροκόβουμε» το σπανάκι και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο, στους 220 βαθμούς,  τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  σε δυνατή φωτιά και το μοιράζουμε πάνω στη σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα.
  • Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά. Το ανακινούμε δυνατά για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε τη σαλάτα την ώρα του σερβιρίσματος. 
  • Στο τέλος, πασπαλίζουμε με το ρόδι.

Εκτύπωση