Κοφτό μακαρονάκι “Χωριάτικο” με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές

Από τoν Βασίλη Καλλίδη


50′

6-8 ATOMA


Συστατικά:


  • 200 γρ. Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ψιλό
  • ½ φλ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 1 πρέζα αλάτιι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας:

  • 6 ώριμες ντομάτες, περασμένες από χοντρό τρίφτη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • λίγο θυμάρι

Οδηγίες:


  • Βάζουμε τα  υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. 
  • Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ, όπου το ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Κατίκι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
  • Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Εκτύπωση