Σουφλέ με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και φύλλο κρούστας

Από τoν Βασίλη Καλλίδη


60′

6-8 ATOMA


Συστατικά:


  • 600 γρ. Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
  • ½ πακ. φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. πάστα πράσινης ελιάς
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά μικρά κυβάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 300 γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • λίγο αλάτι 

Οδηγίες:


  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας με τα χέρια μας, σε κομματάκια. Αλείφουμε ένα πιρέξ με λίγο βούτυρο, βάζουμε τα θρυμματισμένα φύλλα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, λίγο-λίγο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  • Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε το πιρέξ από το φούρνο και θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω στα ψημένα φύλλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το Κατίκι, την πιπεριά, τον άνηθο, το αλάτι και την πάστα ελιάς. 
  • Περιχύνουμε με το μίγμα τα φύλλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη.

Εκτύπωση