Ρολό χοιρινό γεμιστό με Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»

Από τα Food Videos


150′

6-8 ATOMA


Συστατικά:


  • 150 g Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
  • 1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου
  • 1 κ.σ. πιπέρι χοντρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα μανιτάρια
  • 2 κιλά πανσέτα χοιρινή χωρίς δέρμα και κόκκαλο
  • 150 g μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 g λιαστές τομάτες, σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 150 g μέλι
  • 100 g καστανή ζάχαρη
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος

Οδηγίες:


  1. Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε τον γλυκάνισο και το χοντρό πιπέρι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για ένα περίπου λεπτό μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα μπλεντεράκι, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε καλά.
  3. Αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό της πανσέτας, την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Σωτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες και το Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βγάζουμε την πανσέτα από το ψυγείο, την αλατοπιπερώνουμε, την αλείφουμε με την κρέμα βαλσάμικο και απλώνουμε πάνω της τη γέμιση.
  7. Την τυλίγουμε, τη δένουμε σε μερικά σημεία με σπάγκο μαγειρικής και την τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για δύο περίπου ώρες.
  9. Αλείφουμε buy boldenone bacterial ribosome translating rna την επιφάνεια του χοιρινού με τη μουστάρδα, δυναμώνουμε το φούρνο στους 220° και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  10. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τον γλυκάνισο.
  11. Αλείφουμε με το μισό γλάσο το ρολό, ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο και ψήνουμε για 5 με 7 λεπτά ακόμα.

Εκτύπωση     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ