Κολοκυθόσουπα με Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»

Από τα Food Videos


50′

4-5 ΑΤΟΜΑ


Συστατικά:


ελαιόλαδο
1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και σε μέτρια κομμάτια
1 μέτρια πατάτα, σε μέτρια κομμάτια
1 πράσο, σε φέτες μόνο το άσπρο μέρος
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο χλιαρός ζωμός λαχανικών ή κότας
1 φέτα μπέικον, ψιλοκομμένη
1 συσκευασία Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
κολοκυθόσπορος

Οδηγίες:


Καλύπτουμε τον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σωτάρουμε την κολοκύθα, την πατάτα, το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.
Σε ένα μικρό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μια κουταλιά Κατίκι Δομοκού σε κάθε πιάτο, λίγο από το μπέικον, ωμό ελαιόλαδο και λίγο κολοκυθόσπορο.

Εκτύπωση ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ