Φρέσκια Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα και Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»

Από την Dawn Brown


15′

4 ATOMA


Συστατικά:


  • 200 g Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»
  • 225 g φύλλα baby σπανάκι
  • 225 g φύλλα baby ρόκα
  • 10 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο ή τέταρτα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο

    Για τη Βινεγκρέτ :
    • 125 ml ελαιόλαδο
    • 60 ml ξύδι βαλσάμικο
    • 60 ml χυμός πορτοκαλιού
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες:


  1. Ρίχνουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ μαζί σε ένα μικρό μπολ. 
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ μαζί σε ένα μικρό μπολ. 
  3. Σερβίρουμε τη σαλάτα με μία γενναιόδωρη ποσότητα Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές» και την υπόλοιπη βινεγκρέτ στο πλάι.  (Τυχόν υπολειπόμενη βινεγκρέτ μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες).

Εκτύπωση