Τζατζίκι με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και παντζάρι

Από τoν Βασίλη Καλλίδη


10′

4 ATOMA


Συστατικά:


  • 200 γρ. Κατίκι Δομοκού 2021 Ορεινές Πλαγιές
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 παντζάρια ωμά, αποφλοιωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες:


  • Τρίβουμε τα παντζάρια στο χοντρό τρίφτη.
  • Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το Κατίκι, το γιαούρτι, το σκόρδο, το λαδόξιδο και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά και… έτοιμο το τζατζίκι μας!
  • Αρκεί να το αφήσουμε να «σταθεί» στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να το σερβίρουμε. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για μπιφτεκάκια και κοτόπουλο στη σχάρα.

Εκτύπωση