Τάρτα διαίτης με Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»

Από τα Food Videos


65′

8 ATOMA


Συστατικά:


Λίγο Ελαιόλαδο
200g Μανιτάρια -λευκά ή καφέ- σε φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
½ κ.γ. Ξερό Θυμάρι
Λίγα, Μικρά Μπουκετάκια Μπρόκολο
250g Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
150g Ανθότυρο, θρυμματισμένο
70g Μετσοβόνε, τριμμένο
2 Αβγά, χτυπημένα
1 Φύλλο Σφολιάτα

Οδηγίες:


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ζεματάμε το μπρόκολο σε νερό που βράζει για δύο με τρία λεπτά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το κατίκι, το ανθότυρο, το μετσοβόνε, τα αβγά και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια ταρτιέρα 27 εκ. κόβοντας όση περισσεύει.
Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Απλώνουμε πάνω στη βάση τη γέμιση και πάνω της τοποθετούμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ