Σαλάτα με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού και φρέσκο Σπανάκι
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα:salata_olo_dinami_katiki_domokou

  • 500 γρ. τρυφερό σπανάκι
  • ½ φλ. σπόρους ροδιού
  • 1 ώριμο αχλάδι, σε κυβάκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 200 γρ. μπέικον
Για τη σάλτσα:
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Με τα χέρια μας «χοντροκόβουμε» το σπανάκι και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο, συους 220 βαθμούς,  τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 10 λεπτά.


  2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  σε δυνατή φωτιά και το μοιράζουμε πάνω στη σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα.


  3. Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά. Το ανακινούμε δυνατά για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε τη σαλάτα την ώρα του σερβιρίσματος.


  4. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με το ρόδι.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου μας και για την βέλτιστη online εμπειρία σας.

Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies εδω

ΑΠΟΔΟΧΗ Ρυθμίσεις

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Επιπλέον, με την χρήση των cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή σας.

Η χρήση των cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτείτε.

Παρακάτω, μπορείτε να ρυθμίσετε τα cookies που δέχεστε να λαμβάνετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την πολίτική μας για τα cookies εδω.

Επιλέξτε τα cookies που επιθυμείτε:

ΑΠΟΔΟΧΗ