Φακές σαλάτα με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα:
- 500 γρ. φακές
- 200 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 200 γρ. ρόκα
- 10 ντοματίνια, στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. ξύδι
- φρέσκος βασιλικός και δυόσμος
Εκτέλεση:
-
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά (για 20-25 λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν, αλλά, όχι εντελώς, να κρατάνε και λίγο. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μυρωδικά που έχουμε ψιλοκόψει.
-
Προσθέτουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με ξύδι και ελαιόλαδο.
-
Προσθέτουμε με ένα κουτάλι το Κατίκι, λίγο αλάτι και σερβίρουμε με μερικά φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο και βασιλικό.
Σχόλια |
|