Φακές σαλάτα με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

salata_me_faki_kai_roka_kai_katiki2

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γρ. φακές
  • 150 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 200 γρ. ρόκα
  • 10 ντοματίνια, στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. ξύδι
  • φρέσκος βασιλικός και δυόσμος


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά (για 20-25 λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν, αλλά, όχι εντελώς, να κρατάνε και λίγο. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μυρωδικά που έχουμε ψιλοκόψει.


  3. Προσθέτουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με ξύδι και ελαιόλαδο.


  4. Προσθέτουμε  με ένα κουτάλι το Κατίκι, λίγο αλάτι και σερβίρουμε με μερικά φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο και βασιλικό.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   
Φρέσκα Υλικά της εποχής

 

image1
Το φρέσκο τυρί Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού μοιράζεται μαζί σας ελαφριές, γευστικές συνταγές με αγνά υλικά και σας αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνετε τις γεύσεις ακόμη πιο απολαυστικές!

Αναζητήστε τα καλύτερα υλικά κάθε εποχής και δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα! 

Δείτε τα καλύτερα υλικά γι’ αυτή την εποχή.