Μους από Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού με σως φράουλας
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα:mous-katiki-me-fraoules2

  • 200 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 500 ml κρύα κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 φλ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 4 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.


  2. Προσθέτουμε το Κατίκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά, με μία σπάτουλα.


  3. Μοιράζουμε το μίγμα σε έξι ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Βάζουμε τις φράουλες στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία λεία σος.


  4. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε τις μους που βάλαμε στο ψυγείο με τη σος φράουλας.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου μας και για την βέλτιστη online εμπειρία σας.

Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies εδω

ΑΠΟΔΟΧΗ Ρυθμίσεις

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Επιπλέον, με την χρήση των cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή σας.

Η χρήση των cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτείτε.

Παρακάτω, μπορείτε να ρυθμίσετε τα cookies που δέχεστε να λαμβάνετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την πολίτική μας για τα cookies εδω.

Επιλέξτε τα cookies που επιθυμείτε:

ΑΠΟΔΟΧΗ