Σουφλέ με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού και φύλλο κρούστας
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1ώρα

Υλικά για 6-8 άτομα:soufle_me_katiki_domokou

  • ½ πακ. φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 500 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. πάστα πράσινης ελιάς
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά μικρά κυβάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 300 γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • λίγο αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας με τα χέρια μας, σε κομματάκια. Αλείφουμε ένα πιρέξ με λίγο βούτυρο, βάζουμε τα θρυμματισμένα φύλλα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, λίγο-λίγο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.


  2. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


  3. Βγάζουμε το πιρέξ από το φούρνο και θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω στα ψημένα φύλλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το Κατίκι, την πιπεριά, τον άνηθο, το αλάτι και την πάστα ελιάς.


  4. Περιχύνουμε με το μίγμα τα φύλλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   
Φρέσκα Υλικά της εποχής

 

image1
Το φρέσκο τυρί Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού μοιράζεται μαζί σας ελαφριές, γευστικές συνταγές με αγνά υλικά και σας αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνετε τις γεύσεις ακόμη πιο απολαυστικές!

Αναζητήστε τα καλύτερα υλικά κάθε εποχής και δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα! 

Δείτε τα καλύτερα υλικά γι’ αυτή την εποχή.