Τυρόπιτα στριφτή με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 50 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα:
- 1 πακ. φύλλα κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο
- 600 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
- 400 γρ. κασέρι τριμμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 4 φλ. γάλα
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το Κατίκι με το τριμμένο κασέρι και τον άνηθο.
-
Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα- ένα και βάζουμε λίγη γέμιση στη φαρδιά πλευρά κάθε φύλλου, από τη μία άκρη έως την άλλη. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί.
-
Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε την πίτα.
-
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες να τραβήξει τα υγρά και την ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια |
|