Τυρόπιτα στριφτή με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά για 8 άτομα:tiropita_me_katiki_domokou_mesa

  • 1 πακ. φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 4 φλ. γάλα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το Κατίκι με το τριμμένο κασέρι και τον άνηθο.


  2. Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα- ένα και βάζουμε λίγη γέμιση στη φαρδιά πλευρά κάθε φύλλου, από τη μία άκρη έως την άλλη. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί.


  3. Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε την πίτα.


  4. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες να τραβήξει τα υγρά και την ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου μας και για την βέλτιστη online εμπειρία σας.

Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies εδω

ΑΠΟΔΟΧΗ Ρυθμίσεις

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Επιπλέον, με την χρήση των cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή σας.

Η χρήση των cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτείτε.

Παρακάτω, μπορείτε να ρυθμίσετε τα cookies που δέχεστε να λαμβάνετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την πολίτική μας για τα cookies εδω.

Επιλέξτε τα cookies που επιθυμείτε:

ΑΠΟΔΟΧΗ