Ριγγατόνι με μπρόκολο και Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. ριγγατόνι
- 500 γρ. μπρόκολο
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- 300 ml γάλα
- 200 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομόκου
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
-
Βράζουμε τα ριγγατόνι σε αλατισμένο νερό. Ζεματάμε το μπρόκολο για 1-2 λεπτά σε νερό που βράζει.
-
Καβουρδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Αφού δέσει, προσθέτουμε το Κατίκι, το μπρόκολο και τα ριγγατόνι.
-
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Σχόλια |
|